Re: Wstrząsająca konferencja

Wszystko, co dotyczy funkcjonowania naszej parafii. Uwagi, propozycji, recenzje (oczywiście pochwalne) kazań, a także zwykłe pogaduchy

Postprzez vox on 13 Lis 2014 11:19

To nie konferencja wstrząsająca, ale ten kapłan! W pełni nawrócony, ale czy aż takiego wstrząsu trzeba, czyt. kalectwa/choroby, aby się nawrócić? Wygląda na to że tak.
Księże Proboszczu, nawiązując do tej konferencji - w naszej parafii nie ma figury św. Michała Archanioła, ani obrazu, z pewnością jest konieczny, bardzo pomocny i potrzebny, trzeba koniecznie pomyśleć, aby się pojawił w Świętej Trójcy! Kiedyś było koniecznością....ale i dziś, w niektórych parafiach odmawiana jest modlitwa do św. Michała, czyli egzorcyzm na zakończenie Eucharystii, czy nie warto by taką modlitwę celebrować???
Tyle do zrobienia u nas, a tak naprawdę dzieje się niewiele - Carmina znikła, Bielanki zanikają, wspaniała organistka odeszła, a reszta także w rozsypce.

Szczęść Boże wszystkim!

Link z konferencją zginął, ciekawe dlaczego!? - więc wstawiam na nowo.

https://www.youtube.com/watch?v=TZrhS6kl6vg
vox

Dołączenie: 07 Lut 2008 12:22

Postprzez ks.Jacek on 27 Kwi 2015 14:46

ta konferencja jest niestety idiotyczna. To że ktoś cierpi, nie znaczy, że jest mądry, ani swięty.

Logika: po co szatan miałby odsłaniać swoją taktykę?? Przecież to idiotyzm. A szatan jest samą inteligencją.

Przykład z drugiej strony - ks.Kaczkowski.

Przestrzegam przed sektą egzorcystów.
ks.Jacek

Dołączenie: 15 Sty 2008 20:01

Postprzez vox on 07 Maj 2015 10:37

ks.Jacek napisał(a):ta konferencja jest niestety idiotyczna. To że ktoś cierpi, nie znaczy, że jest mądry, ani swięty.

Logika: po co szatan miałby odsłaniać swoją taktykę?? Przecież to idiotyzm. A szatan jest samą inteligencją.

Przykład z drugiej strony - ks.Kaczkowski.

Przestrzegam przed sektą egzorcystów.

Księże Jacku, nie podoba mi się księdza krytyka i niedowiarstwo, bardzo przepraszam, ale ta konferencja wcale nie jest idiotyczna!
Księdza logika powala - z całym szacunkiem - ale to na rozkaz Boży demon mówi, odsłania swoją taktykę, czy ksiądz kiedyś oglądał, słyszał egzorcyzm??
Na Boży rozkaz demony muszą mówić prawdę.
Czy w takim razie ksiądz uważa tego kapłana tj. Marka Bałwasa, za oszołoma, czy nawiedzonego idiotę, czy on księdza zdaniem kłamie?? Doprawdy to już przechodzi moje pojmowanie, proszę się zastanowić i pleść bzdur.

Po drugie, dotyczące innego tematu na forum - żałosne jest to, że ksiądz żałuje, iż dziewczyny z Carminy nie chodzą wyzywająco ubrane...mam nadzieję, że to niesmaczny żart.
Martwię się o księdza i piszę to całkiem serio!
Pamiętam w codziennych modlitwach.
Z Panem Bogiem.
Ostatnio edytowany przez vox, 07 Maj 2015 13:47, edytowano w sumie 1 raz
vox

do ks. Jacka DB

Postprzez vox on 07 Maj 2015 10:54

Ksiądz Marek powiedział tak:

"Ja sobie tego nie wymyśliłem, nie spodziewałem się tego, że będę miał to doświadczenie spotkania osoby opętanej..."

Czy jest to kłamstwo i wydumane opowieści?
Po co miałby kłamać i zmyślać, jest przecież duchownym.
Myślę, że trochę wiary w drugiego człowieka, bardzo by się księdzu przydało.
Ksiądz Marek nie sprawuje nad tą kobietą egzorcyzmów, lecz odesłał do prawdziwego egzorcysty, odbyło ich się wtedy kilkadziesiąt, czy ksiądz wysłuchał tej konferencji w całości? Wątpię.
Uważam, iż ta historia jest w stu procentach prawdziwa i daje do myślenia, szkoda, że ksiądz jest niedowiarkiem. :idea: :!:
Ksiądz Marek poprzez swe cierpienie ma wielką łaskę nawracania i działania w sercach ludzkich.
vox

cd. wyznania demona

Postprzez vox on 07 Maj 2015 12:07

Demon mówi następujący wstrząsający tekst, to tylko urywek:

"Ja jestem wszechmogący, wzywajcie mnie, moim bogiem jest władza, którą mam nad ludźmi.
Nie mało ludzi jest na naszych usługach, dajemy im najwyższe stanowiska, skąd mogą dominować i niszczyć.
Przyjdźcie do mnie wszyscy, którzy wesoło sobie żyjecie.
Przyjdźcie do mnie wszyscy, którzy jesteście zepsuci, a ja was pokrzepię.
Tego dnia kiedy odeszliśmy od Niego, powiedzieliśmy Mu: moc grzechu, będzie naszym ołtarzem, na którym będziemy składać w ofierze dusze tych przeklętych dzieci...tylko Ona jest wszędzie, ten Jej przeklęty płaszcz mnie dusi. (czyli Najświętsza Maryja Panna jest naszą obroną.)
Klechy, jesteście cuchnącymi śmieciami i kupą gnoju, jak się mógł poświęcić za takie marne i nic nie warte kreatury, które nic nie rozumieją?
Nie wiecie jak bardzo On was kochał i jak was kocha! ( do tego też został przymuszony, sam z siebie by tego nie powiedział) ...bo Go bez przerwy obrażacie!
Jemu Msza jest nie potrzebna, On ma wszystko, tylko dla was Ją wymyślił, tylko dla was, aby was do siebie zbliżyć, żebyście mogli Go mieć na co dzień, a wy głupcy, plujecie na to! A wy nie przyjmujecie tego, wy którzy naprawdę moglibyście być tacy jak On! I każdego dnia daje wam to Swoje Ciało i Krew! Dla nas to coś obrzydliwego, dla was, to jedyny środek zbawienia, żebyście nie poszli na zatracenie, tak ja my..."

Egzorcyści nazywają takie wyznania, jako niezawinione katechezy od diabła, polecam całość.
vox

Postprzez vox on 08 Maj 2015 10:42

ks.Jacek napisał(a): A szatan jest samą inteligencją.

Szatan to sama inteligencja, doprawdy??
Na pewno jest przebiegły, ale nade wszystko jego cechą jest pycha, przewrotność, zazdrość, chciwość, nieczystość... musi być też nadal posłuszny Bogu i na Jego polecenie musi mówić prawdę, i mówi - jak w wielu egzorcyzmach słyszymy.
vox

Postprzez ks.Jacek on 15 Maj 2015 09:56

szatan jest czystą inteligencją. To jest definicja istoty duchowej, jaką jest anioł
ks.Jacek

Dołączenie: 15 Sty 2008 20:01

Powróć do Parafia