http://babyfaithhope.blogspot.com/
Faith's Lullaby
Faith, you are my baby girl
Most beautiful one in the world
You came into my life one day
And now I'll never be the same
Ten fingers and ten tiny toes
Rosebud lips, a button nose
You came into the world that day
And never will it be the same
http://www.fronda.pl
Zmarła Faith, dziewczynka cierpiąca na bezmózgowie, o której pisaliśmy. - To były najpiękniejsze 93 dni mojego życia – pisze jej mama na blogu poświęconym córeczce.
Mimo iż w czasie ciąży lekarze zalecali Myah Walker zabicie ciężko chorej córki, nie zgodziła się na to. Urodziła cierpiącą na bezmózgowie dziewczynkę i założyła blog, na którym opisywała kolejne chwile życia swej pociechy.
Na zdjęciach i filmikach zamieszczanych przez młodą mamę widać Faith z zabandażowaną głową. Blog jest kroniką szczęścia, jakie Myah Walker czerpie z opieki nad swoim ciężko chorym dzieckiem. Kobieta bawi córkę, karmi, śpiewa jej kołysanki. I publikuje kolejne informacje o rozwoju swojej pociechy, także po to, by pokazać czytelnikom, że sytuacja nie jest beznadziejna.
Niestety szczęście nie trwało długo. 23 maja autorka bloga napisała, iż prosi czytelników o modlitwę, bowiem jej córeczka cierpi z powodu wzdętego brzuszka i krwawiących wrzodów żołądka. - Faith odeszła do Nieba - napisała jeszcze tego samego dnia. - Spojrzała na mnie, otworzyła swoje piękne oczy i zrozumiałam, co się działo. Powiedziałam jej, by poszła do Jezusa. Powiedziałam jej, że ją kocham i że jest dobrze, że spotkamy się w Niebie. Trzymałam ją i płakałam. W jej klatce piersiowej nie biło już serce. Ale nadal wyglądała pięknie – pisze Myah Walker. - Bóg jest dobry – kończy swój wpis.
Mimo tragedii Mama nie przestaje pisać swojego bloga. Nadal umieszcza na nim filmy, których nie zdążyła opublikować za życia córki. - Jestem wdzięczna za ten czas, jaki spędziłam z Faith, za wszystkie zdjęcia, filmy i wspomnienia, jakie mogę z nią dzielić. I nie mogę doczekać się, kiedy ją znów zobaczę... Nie wiem, czy może być jeszcze słodsza, ale na pewno w Niebie jest jeszcze piękniejsza, niż za życia – pisze Myah Walker.