Łąka za kościołem zakwitła!

Wszystko, co dotyczy funkcjonowania naszej parafii. Uwagi, propozycji, recenzje (oczywiście pochwalne) kazań, a także zwykłe pogaduchy

Łąka za kościołem zakwitła!

Postprzez vox on 20 Mar 2010 13:15

Wiem że forum to nie miejsce na takie uwagi, ale póki co nic innego nie mogę zrobić.
Mam prośbę, czy ksiądz proboszcz mógłby sobie urządzić spacer i obejrzeć łąkę parafialną za kościołem ?
Aż do torów jest wyścielona śmieciami jest tego mnóstwo i człek się potyka idąc do kościoła o porozbijane słoiki i stosy śmieci.
Moim zdaniem to ktoś specjalnie tak przyozdabia droge do kościoła katolom!!!
Śnieg zniknął i jest zatrzęsienie śmieci jeden wielki śmietnik a tu święta za pasem i z całą pewnością trzeba to posprzątać.
Jak dla mnie to wstyd i hańba aby teren przykościelny był tak zaniedbany! Bardzo proszę aby jakaś firma sprzątająca zajęła się tym.
A przydałoby się też namierzyć tego brudasa i wandala, który tak sobie pogrywa i ma uciechę! Jest 5000 zł nagrody.
Ukłony dla Księdza Proboszcza!
vox

Dołączenie: 07 Lut 2008 12:22

Re: Łąka za kościołem zakwitła!

Postprzez vox on 21 Mar 2012 16:37

Witam ponownie z tym samym problemem.
Łąka za kościołem to śmietnik, ale nie tylko łąka, również teren przy żłobku jest potwornie zaśmiecony. Ktoś urządził sobie pijalnię napoju rozweselającego, bo pełno 'małpek' tam leży - pewnie ze sto, albo i więcej. Pewnego dnia ktoś urządził sobie zabawę rozbijając te buteleczki na kostce chodnikowej /za kościołem/ i jest pełno szkła. Litości, czy to taki problem zadzwonić po jakąś firmę sprzątającą? Do tego idąc do kościoła od strony torów jest spalone 3 ostatnie żarówki w latarniach - miło by było gdyby też zostały wymienione.
Gospodarza nam brak oj brak!

Łączę pozdrowienia z Panem Bogiem.
vox

Postprzez Cezary on 23 Mar 2012 12:59

o "kwiaty" trzeba zadbać :idea: w sposób profesjonalny :idea: i o światło :idea:

http://www.youtube.com/watch?v=OCMQ1e7b ... re=related
Cezary

Dołączenie: 15 Sie 2008 10:17

Postprzez vox on 04 Kwi 2012 11:56

Forum zanikło, głosy nie docierają, nikt tu nie wchodzi, nikt sie nie interesuje co mamy do przekazania, smutno mi.

A ŁĄKA DALEJ "KWITNIE" - pewnie Gospodarz myśli, przyjdzie wiosna i wszystko zarośnie pokrzywami... :(
vox

Postprzez vox on 04 Maj 2012 11:55

Dziękuję Księdzu Proboszczowi że zrobił porządek z łąką!!!
Teraz jest wspaniale i kwitną kwiaty, a nie śmieci!

Hosanna!!! ;)
vox

Powróć do Parafia