Bojkot nergalowy zakończony

Wszystko, co dotyczy funkcjonowania naszej parafii. Uwagi, propozycji, recenzje (oczywiście pochwalne) kazań, a także zwykłe pogaduchy

Bojkot nergalowy zakończony

Postprzez ks.Jacek on 15 Paź 2011 16:41

ponieważ TVP zadeklarowała, że A.Darski(Holocausto, Nergal) przestanie być zatrudniony w programie, więc dalszy bojkot jest niepotrzebny.

Ogólnie wcale nie wykluczone, że nasza akcja przyczyniła się do tej decyzji, bo obejmowała nie tylko naszą parafię. Można sądzić, że zostało wysłanych ok 300-400 maili informujących reklamodawców o bojkocie. A tłumaczenie p.Brauna, że podjął decyzję na skutek parodiowania przez Darskiego księdza nie jest przekonujące. To nieporównanie mniejsze wykroczenie niż zbesczeszczenie Pisma Świętego.

Tak czy inaczej to , co zostało już wymyślone, kontakty, które zostały nawiązane, deklaracje wpólnego działania i popierania oraz nagłaśniania pozostaje i (obawiam się) może się jeszcze przydać w podobnych wypadkach.

Dziękuję wszystkim, którzy się włączyli i którzy pomagali.

Dzisiaj byłem w Biedronce :-)
ks.Jacek

Dołączenie: 15 Sty 2008 20:01

Re: Bojkot nergalowy zakończony

Postprzez Teresa on 16 Paź 2011 23:39

ks.Jacek napisał(a):ponieważ TVP zadeklarowała, że A.Darski(Holocausto, Nergal) przestanie być zatrudniony w programie, więc dalszy bojkot jest niepotrzebny.

Dzisiaj byłem w Biedronce :-)

Nie za wcześnie ta amnestia :?:
Stolico Mądrości - módl się za nami!
Teresa

Dołączenie: 19 Mar 2008 12:43

Re: Bojkot nergalowy zakończony

Postprzez ks.Jacek on 20 Paź 2011 13:57

jak się okaże że Darski zostaje w tvp to się ruszy na nowo,tym razem już nie tylko ząbkowsko,lecz ogólnopolsko. Kontakty nawiązane, fachowcy od www umówieni, patroni akcji też. Zajęło mi 2 tygodnie umawianie ludzi i "podmiotów", które by to podjęły. Teraz mam ich deklaracje, że jakby co - robimy od razu!
ks.Jacek

Dołączenie: 15 Sty 2008 20:01

Powróć do Parafia